במבט ראשון, כאשר מסתכלים על התמונה, ניתן לחשוב שמדובר בחבית ישנה, או אפילו דוד ישן לחימום מים, אך האמת שאין מדובר בזה או בזה, אלא בחלק בלתי נפרד מההיסטוריה של המחתרת בארץ ישראל בעת תקופת המנדט הבריטי.
המיכל המדובר, חלוד מאוד מאחר ושכן שנים רבות בעומקה של אדמה רטובה. זהו סליק הנשק מבית הקברות של בנימינה
מתוך עמוד האינסטגרם של היסטוריה על המפה
בעת תקופת המנדט הבריטי אסרה ממשלת המנדט על אזרחי הארץ מלהחזיק נשק. מאחר והיה צורך בלתי פוסק בנשק להגנה, היו אנשי המחתרות השונות, ההגנה, הלח"י, האצ"ל ועוד נוהגים לאכסן את הנשק במחבוא יצירתי למדי. מקומות מחבוא מסוג זה היו בשלל מקומות לא צפויים ונקראו סליקים, מלשון , "להסליק" את הנשק.
המיכל שבתמונה היה אחד מהסליקים של המושבה בנימינה והשתייך לארגון "ההגנה". הסליק הוחבא בשטח בית הקברות של המושבה והופעל על ידי צוות "סליקרים" תושבי המקום. מאיר פולק, אהרון כהן, יוסף ליאור ובצלצל לוי. עם פרוץ פרעות המרד הערבי הגדול בשנת 1936, הוכן הסליק על ידי יהושע מדם והוטמן באדמה. בזמן זה הכיל מעל ל-15 רובים מסוגים שונים.
מפעם לפעם עשו שימוש בסליק וקיומו נשמר בסוד.
בשנת 1947, הוצאו הרובים על ידי אנשי ההגנה ובני המושב – גדעון הכהן, מאיר כהן, דוד מולכו וראובן אור, ונמסרו לידי כוחות ההגנה היהודים.
מאז, נותר הסליק ריק למשך שנים וכמעט נשכח קיומו.
בשנת 1995, זוהה הסליק מחדש . שנתיים לאחר מכן, בשנת 1997 הסליק נחשף מחדש, הוצא ממקומו ושוחזר כאשר הוא מונח בפתח תחנת הנוטרים המקומית