"המאגר הגדול שנחשף, כשלצידו שני בורות מים נוספים, הינו דומה בצורתו הכללית ובסוג הטיח, לטיח בגוונים הצהבהבים שאפיינו את תקופת בית ראשון – זאת, בדומה למפעל המים העתיק שנחשף בעבר בבית שמש. כמו כן, בעבודת הגימור הסופית של הטיח נראות טביעות ידיים, בדומה למאגרי המים של תל באר שבע, תל ערד ותל בית שמש, המתוארכים אף הם לתקופת בית ראשון". לדברי ד"ר צוק, "יתכן שמאגר המים הגדול, שנמצא בסמיכות להר הבית, שימש לפעילויות היום-יומיות של בית המקדש עצמו, וכן שירת את עולי הרגל שעלו לבית המקדש ונזקקו למי רחצה ושתייה".
מאגר המים שנחשף בסמוך לכותל המערבי בירושלים
הבהרה: התמונות המפורסמות במסגרת הכתבות באתר מתקבלות מגורמים שונים ו/או מצולמות מטעם אנשי האתר. תמונות אשר מתקבלות מגורמים חיצוניים מתפרסמות בהתאם למידע שהתקבל עימם במועד כתיבת הכתבה. אנו עושים את מיטב המאמצים לכבד את זכויותיהם של בעלי זכויות היוצרים ומנסים ככל הניתן לאתר בעלי זכויות יוצרים עבור שימוש בחומרים המתפרסמים.
השימוש נעשה על פי עדכון 5 לסעיף 27א לחוק זכויות היוצרים תשס"ח 2007. במידה והנכם בעלי זכויות יוצרים בחומר המופיע באתר ו/או בפרסום זה, ואתם מרגישים כי נפגעה זכותכם אנו מבקשים ממכם לפנות אלינו באמצעות דואר אלקטרוני law27a at mapah.co.il יחד עם קישור לדף או היצירה המדוברת, שם ודרכי תקשורת (מייל/טלפון) ואנו נסיר את החומרים. או לחילופין לעדכון פרטיכם ומתן קרדיט כנדרש וזאת על פי דרישתכם והסכמתכם.
אפי אליאן , היסטוריה על המפה , פרוייקט טיגארט , Efi Elian , Tegart Fort , tegart fortress